Alitalo vingård

Välkommen till

Under sommarsäsongen är turister välkomna att besöka Alitalos vingård varje dag för att njuta av den vackra naturen och gårdens produkter.

Alitalo vingård är en medelstor gård i Newfoundland. Vingården öppnades för allmänheten 1996, och turismen på gården har ökat under åren. Lohjansaaris storslagna natur, gårdens åkermarker och skogarna med tusentals äppelträd skapar en unik atmosfär. En oförglömlig upplevelse precis vid huvudstadsregionens tröskel.

Alitalo vingård är en plats där hela familjen kan roa sig. Vi erbjuder roliga aktiviteter för barn och vuxna. Förutom gårdens egna drycker erbjuder det A-klassade kaféet även snacks som tillfredsställer även den största aptiten. Från vinbutiken Butiken säljer gårdens egna produkter att ta med sig hem eller till och med som souvenirer.

Gårdens sköna djur kommer att roa både barn och vuxna, medan en ny trädslinga och en runda minigolf erbjuder en trevlig flykt från vardagen. En stund ensam med de vuxna över ett glas vin får nästan tiden att stå stilla.

Gården odlar äpplen och producerar en mängd olika viner, cider och päronvin. Under årens lopp har entreprenörsparet Sanna och Marko Maula utvecklat flera nya och lokala produkter. Produkternas kvalitet och mångfald Man har satsat på produkternas variation och mångfald. Alla produkter är handgjorda i Lohjansaari och tillverkas av inhemska råvaror.

Mot slutet av sommarsäsongen finns det också möjlighet att plocka hallon själv. Det exakta datumet meddelas på gårdens Facebooksida.

 Välkommen!

Öppettider

Vingården kommer att vara öppen 2023:
- öppet på lördag 2.9. och 9.9.2023

Vi informerar om eventuella ändrade öppettider på vår Facebook-sida
.

För grupper på begäran året runt.

Facebook

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue
Vinbutik

Till gården hör en vinbutik som betjänar kunderna dagligen under sommarsäsongen och året runt efter överenskommelse.

I vinbutiken säljs viner, cider, konjak och mousserande viner som tillverkas på gården och som du kan ta med dig hem. Produkterna tillverkas av de bästa lokala bären och äpplena.

Under äppelsäsongen säljer gården också äppeljuice och äpplen.

Postorderförsäljning av alkoholhaltiga drycker är endast tillåten för innehavare av ett tillstånd för sprit- och detaljhandelsförsäljning (alkohollagen).

Cider och cider

Våra egna signaturprodukter, Viiders, har blivit mycket populära genom åren. Det som skiljer cider från cider är att inga äpplen används vid tillverkningen. Med andra ord är cider "bärcider". En cider kan kallas endast drycker som tillverkas av äpplen.

Vårt sortiment omfattar även traditionell äppelcider som tillverkas av äpplen som odlas på vår egen gård genom spontan jäsning. Cidern är filtrerad.

Viner

Vi producerar ett brett utbud av viner, från torra till söta viner och allt däremellan. Förutom äpplen använder vi hallon, krusbär, lingon och svarta, vita, röda och gröna körsbär som råvaror. Vi har också några mousserande viner.

Vi utvecklar ständigt nya produkter och du hittar säkert ett vin som passar dig.

År 2019 vann vårt söta svartvinbärsvin Juhani tävlingen om godsets vin.

Våra produkter är säsongsbetonade, så vi kan inte garantera att allt finns i lager. Särskilt i slutet av sommarsäsongen kan vissa produkter vara slut.

Café-Restaurant SaariBaari

Vingårdens A-klassade café-restaurang är öppen dagligen under sommarsäsongen. Caféet erbjuder både salta och söta tilltugg för att tillfredsställa både små och stora aptiter.

Du kan också smaka på gårdens produkter i baren på ön och på vår terrass. Vinprovning är ett utmärkt sätt att tillbringa tid i gott sällskap!

För större grupper fungerar vår restaurang på basis av abonnemang.

Aktiviteter

Vår gård erbjuder en mängd olika aktiviteter för både enskilda vandrare och grupper.
Vi erbjuder olika paket till exempel för svensexor eller andra grupper.

Förutom middag och vinprovning kan paketet omfatta en runda minigolf eller en rask promenad för att utforska trädslingan.

Andra resmål i området: Eken från Paavola, Kynnepää naturreservat.

Som en nyhet år 2021 har vi öppnat en 12-håls minigolfbana!
Minigolf är ett roligt sätt att umgås med familjen eller vännerna.
Lite lekfull tävling kommer att förgylla din dag!

Du är välkommen att spela minigolf på vår gård varje dag under sommarsäsongen.

En 25-punkts trädslinga löper runt gården, där du kan hitta information om vanliga och sällsynta trädslag.
Några av platserna ligger utanför gårdsplanen. Du kan få en karta från restaurangen eller ladda ner en QR-kod från informationstavlorna.
Trädstigen är gratis!
Texterna finns också på engelska och ryska via QR-koder.

På gårdens område finns det också något för de små att beundra.
Söta kaniner och marsvin, får och getter älskar uppmärksamheten, och hästälskare kan beundra hästarna som strövar omkring på betesmarkerna.

Det finns inga ridmöjligheter på gården, alla hästar är privatägda.

Tjänster för grupper

Vi erbjuder skräddarsydda utflykter, fest- och mötespaket, vinprovningar och guidade turer för grupper under hela året.

På våren, när äppelträden blommar, är en resa till en äppelträdgård omgiven av hundratals träd en fantastisk upplevelse, och under skördesäsongen är det möjligt att boka en äppelplockningstur för gruppen, där alla kan plocka äpplen att ta med sig hem.

Under den guidade turen får du lära dig om äppelodling och vinframställningens hemligheter. Under rundturen besöker du också vingårdarna och har en vinprovning för att lära dig mer om gårdens produktion.

Restaurang Saaribaari är en mysig restaurang i en naturlig miljö. Med mångårig erfarenhet förbereder vårt kök ett buffépaket som passar din grupp, enligt dina önskemål och på förhandsbeställning.

Vår restaurang har A-rättigheter och du kan njuta av våra produkter i glas till din måltid eller separat. Ett vinprovningspaket kan ordnas i förväg för en grupp, eller så kan gruppmedlemmarna köpa sina egna drycker under utflykten.

Restaurangen har 60 platser.

Kontakta oss gärna så utformar vi ett paket som passar din grupp!

Adress

Pietiläntie 138

08800 Lohja

E-post

sanna.maula(at)ciderberg.fi

Telefon

050-3712342

050-3566614